Hoppa till innehåll

Att lita till livet

26 december 2008

Jag brukar säga att man får inte mer än vad man orkar med/klarar av i livet – jag har på senaste tiden varit lite tveksam till om den gäller fullt ut – men för egen del kan jag även uppleva att jag numera får av livet vad jag behöver.

Det kan kännas katastrofalt med förändringar jag inte valt själv, som t ex då jag blev uppsagd i somras. Jag krisade redan efter beskedet att min dotter skulle återvända till Chile. Sorgen var djup o öppnade en ny dimension i mitt känsloliv. Jag stod bland träden o grät o skrek till Gud – som jag inte tror på religiöst, men som i någon form ändå har en plats i mitt inre.

Så mitt uppe i den första krisen kom då nästa…. uppsagd… utan fast jobb igen, bryta upp igen. Jag höll ihop en tid innan denna nästa sorg nådde fram o jag gick gråtandes till o på jobbet.

Det blev åter en dag i taget, ibland en stund i taget, ett andetag i taget – men jag kom igenom. Orkade med/klarade av.
O nu har jag fått av livet vad jag behövde.

Min dotter utvecklas i Chile, hon är stark o modig i alla svårigheter som dyker upp. Känner sig säkert liten o ledsen emellanåt men det är ju en del av processen o hon får öva sig i att stå upp för sig själv, vem hon är o vad hon känner. En viktig skillnad under denna resa är också att hon har kontakt med sina vänner hemma i Sverige, hon är inte isolerad från sina närmaste, inte helt uppslukad i det Chilenska livet. Hon får inte mer än hon orkar/klarar av o hon kommer att få exakt det hon behöver då hon är mogen för det.

Mitt eget liv har också fallit mer på plats. Jag har fått ett nytt fast jobb i en verksamhet o bland människor som kommer att lära mig mycket o där jag kommer att kunna utvecklas som yrkesmänniska o person. Jag hade aldrig sökt jobbet om jag inte blivit uppsagd, det var förutsättningar som behövdes för att komma dit jag nu är. Hade jag inte lämnat min gamla arbetsplats hade jag kanske heller inte förstått att jag där mött människor som har en viktig plats i mitt liv, som jag vill ha kvar som vänner.

Varje del i mitt liv, svårigheter, glädjeämnen, kriser, sorger, vänner – tar mig till en ny dimension av mig själv.

Jag är full av tacksamhet att jag får fortsätta att utvecklas – en dag i taget.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: