Hoppa till innehåll

En dag med nerverna på utsidan

06 december 2008

Jag skulle gärna gått o demonstrerat mot nassarna i Salem idag, tillsammans med mitt yngel. Om han bara bett mig. Sagt: ”-mamma det här är viktigt för mig – häng med!”
Inte som det nu blev – löften om att han inte skulle dit – o så blåsningen då jag får veta att han är där – o inte kan nå honom. Bruten tillit, brutet förtroende – så j-a onödigt!

Jag är själv antirasist, sedan barnsben o har tagits med i demonstrationståg som barn o släpat med mina egna i tågen redan i barnvagnsåldern, inte bara på första maj. Fostrat dem i solidaritet – men även i ickevåldsprincip, åsiktsfrihet o demokratiska fri o rättigheter.

Jag har förstått att polis på plats inte direkt skiljer person från person, att antirasisterna inte är deras populärast grupp att hantera o att silkesvantarna slängdes ut ur piketerna för många år sedan – till förmån för pepparsprej o batonger. Att de filmas o identifieras, i större mängd o med större intresse mot dessa än vad som sker mot tillresta nassar – vad nu detta står för (?)

Ibland vill jag bara slippa ifrån föräldraansvaret helt. Slippa från oron, maktlösheten, ångesten att inte veta vad som sker. Att inte ha kontroll!

En dag i maktlöshet o frustration – inte en dag i taget, ett andetag i taget!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: