Hoppa till innehåll

Oj, vad tiden går…

05 december 2008

Jag har haft en trött vecka bakom mig, prioriterat soffhörnet o sängen framför bloggen. Rinnande ögon o näsa, nyser som en häst (ungarna brukar garva högt) o lite feber i släptåg. Som vanligt envisas jag med att jobba även då kroppen påtalar vila…. ingen nytt under solen i dagens samhälle. Sjuknärvaro är allt bra mycket vanligare än frisknärvaro på de arbetsplatser jag passerat.
Idag har jag så äntligen respekterat mig själv o kroppens påkallade behov av vila o legat still större delen av dagen hittills. Ögonen är ljuskänsliga o blundar jag tillräckligt länge så försvinner nästan alla symptom – tyder på att det är mest allergi denna gång men kroppen vantrivs ändå med den kraftiga reaktionen.

Tyvärr råkar det vara idag som bilen skulle på service = en ofrivillig promenad gjord hemåt, o en som väntar till firman för att hämta ut åbäket….. men det ligger ännu framför mig då mörkret stilla lägger sig över Uppsala o jag tar det lugnt här med en kopp te o pepparkakor.

Har skypat mycket med min dotter sedan vi fick igång systemet förra helgen – helt underbart !
Hon lever o utvecklas till den hon är ämnad att vara, står upp för sig o är modig. Jag är inte orolig för henne, just nu, trots att hon är så långt borta.

Ynglet oroar mig något mer… men han är yngre o har mer kvar att lära. Ibland, ganska ofta, önskar jag att jag hade någon att bolla tonårsproblem med. Någon som står honom nära (typ ytterligare en förälder….) Inte lätt att på egen hand fostra en ung människa o själv fatta alla tunga o svåra beslut – men jag vet att vi är många som gör det. Hur vi än famlar i mörker, lyckas o misslyckas om vartannat så gör vi alltid vårt bästa, vill den unges bästa o strider som tigrinnor för våra yngels rättigheter o för att de, förhoppningsvis, ska utvecklas i rätt riktning.

Det är inte lätt men det SKA gå – en dag i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: