Hoppa till innehåll

En vanlig underbar måndag

17 november 2008

Vilken härlig dag det är idag! – som följde på en mjuk o go söndag.
Igår var jag på qi gong hela dagen. Vilken fantastiskt närvarande dag, många nära övningar o prövningar, skratt o tårar. Känsla o kraft.

På kvällen fick jag äntligen möjlighet att prata med ynglet om min oro att han kan bli utnyttjad av oseriösa arbetsgivare, som gratis arbetskraft – vilket gör mig så förbannad. Att vuxna karlar kan bete sig så mot ungdomar, av girighet – fy f-n. Det var skönt att få berätta om arbetslivets rättigheter o skyldigheter utifrån fakta, men också om min oro o vrede.

Idag har jag jobbat alldeles lagom – känner mig så nöjd med mig själv, att jag övar vidare med mina gränser o att göra bra val för mig själv. Jag startade arbetsdagen vid nio. Det är så skönt att få sova lugnt, duscha o äta frukost i lugn o ro, läsa tidningen på nätet o göra lite qi gong innan jag åker till jobbet. En helt OK förmiddag, med både givande o tagande, gränssättning o ödmjukhet. Efter en matlåda lunch tog jag en underbar promenad på landsbygden bortanför arbetsplatsen. Jag stod en god stund vid en brusande å o njöt av vattnets flöde, jag trampade på istäckta vattenpölar som kraschade under mig – ett nöje för den lilla tösen som bor i mig.

Nu sitter jag här o njuter av vacker musik av Snatam Kaur, som bara får mig att le inombords o ännu mer må gott i alla mina aspekter. Har aldrig tidigare lyssnat på denna musik, har ingen aning om på vilket språk det sjungs. Då jag inte förstår orden kan jag koppla av mer o bara ge mig hän åt att följa musiken, tonerna o känslan.

Nu kom ynglet hem från Sthlm, skola o jobb – o smet in på rummet på en gång – med en jäkla skylt ”Do not disturb” på dörrhandtaget. Suck!!! Jag som ville umgås…. stal Mario ur buren istället. Rätt mysko tonårsmamma jag är, som tröstar mig med ynglets r8 då han inte vill umgås själv…..

En underbar dag i taget –

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: