Hoppa till innehåll

Livet har alltid två sidor – positiv o negativt

06 november 2008

Idag har jag varit i sthlm på kurs över dagen. Ett (för mig o verksamheten) nytt datoriserat journalsystem har gåtts igenom, alltid lika roligt när man utvecklar redskapen o möjliggör en säkrare vård. Det är mitt femte system, lite komiskt att alla verksamheter har olika….. Passade på att skriva anställningsbevis för mitt nya fasta jobb, planerad start är en 15 december. Först sex månaders provanställning förstås, men denna gång är jag helt överens med arbetsgivaren om villkoren, jag vill också ha möjligheten att gå om det blir för tungt o inte går att justera.

Efter avslutad kurs tog jag mig till ynglets nya fritidshobby, ljud o ljus butiken han ”praktiserar” i, nu har jag visat upp mig som förälder o även handlat lite – för sakens skull. Promenerade tillbaka till Centralen via Sveavägen, mycket folk o mycket trafik på gatorna, men den här gången blev jag inte så stressad som sist, inte ens illamående i tunnelbanan. Jag gillar att promenera o få uppleva o få ihop stan nu som vuxen, jag känner igen mig mer än jag kunnat ana. Jag smög in på ett bokantikvariat o hittade en bok till en väninna, vidare till Åhlens där jag hittade flytljus till mig själv – med 75% nedsatt pris!

Pratade med min mamma ikväll o hon berättade att hennes man fått prostata cancer. Vad ska man säga…. jag är för mycket sjuksköterska o för lite dotter/styvdotter. Det är ju en vanlig diagnos för män över 70 & brukar inte medföra allför stora konsekvenser, men visst det kan den ju göra emellanåt. Han har funnits med i mitt liv i snart trettio år men står mig inte särskilt nära. För mycket gammalt otyg som står i vägen kanske, eller bara en oförmåga till känslomässig närhet……

En dag i taget –

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: