Hoppa till innehåll

Storebror ICA

22 oktober 2008

FRA lagen i all ära – men vad sjutton är då detta.

Häromdagen kom ICA´s månadsinfo i min brevlåda, innehållande de nya rabatterna som är personligt utformade utifrån vad jag köpt…. Storebror ICA ser vad jag köper o riktar reklamen o rabatterna.

Jag uppskattar verkligen självscanings systemet o att slippa de långa köerna. Att stoppa direkt i kassarna underlättar för mig som ofta promenerar eller cyklar. Jag vet när det är fullt o dags att sluta impulshandla.

Men detta, njae – att bli kontrollerad på ett sätt som jag inte valt själv. Sakta men säkert vävs vi in i något nytt, utan att hinna reflektera över de långsiktiga konsekvenserna Jag kan förstå att ICA tjänar på detta nya – men tjänar verkligen vi konsumenter på det…..

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: