Hoppa till innehåll

En dag i huvudstaden

14 oktober 2008

Det var kaos på Uppsalas tågstation i morse då jag anlände dit. Jag har av o till funderat på möjligheten att ta ett jobb i Stockholm o dagpendla – idag påmindes jag mer än nog av hur djävligt det var de månader jag pendlade mellan Gävle o Uppsala. Tåg som ställdes in, som var försenade, bussar jag missade, tåg jag missade, arbetstid jag missade, fritid jag missade… Stressen o hysterin, klagomålen o alla negativa känslor som vällde ut från alla håll. -Nej jag vill inte börja tågpendla igen! Fantastiskt att mitt yngel tycker det är helt OK att göra det till skolan….

Att jag blir yrslig o illamående av att gunga, åka karusell o finlandsbåt, det visste jag – men att tunnelbanan kunde ge samma effekt hade jag ingen aning om. Jag åkte det nödvändiga då jag hade bråttom till anställningsintervjun på förmiddagen o ut till Gärdet där ynglets skola ligger – sen gav jag upp o valde att promenera. Jag hittar bättre än jag trodde i stan, den är inte så stor som barndomens bild ger uttryck för. Självklart går jag lite vilse av o till, men fortsätter jag bara framåt så dyker det snart upp ett gatunamn som jag känner igen.

Jag har nog drag av ADHD, i vuxen ålder, alla syn o hörselintryck ramlar över mig. Spänningshuvudvärken likaså o jag längtar desperat efter en lugn o stilla plats att vila öron o ögon på. Jag känner mig helt slut nu då jag åter är på hemmaplan. Nästa gång jag måste till stan ska jag ta med öronproppar.

Intervjun gick sannolikt bra, två timmar efter att det avslutats ringde de o bokade in mig på nästa steg (Psykologtest o dylikt) – det ska bli intressant, o lite nervöst förstås 🙂 har en liten skavande lojalitetskonflikt i magen. Jag har lovat att vikariera över vintern på en annan arbetsplats i samma bransch – o får jag detta fasta jobb så kommer jag att tvingas bryta det löftet till hälften….. *suck* – varför ska jag känna sån lojalitet mot arbetsgivare? Men, men, jag har inte fått det ännu – kanske kraschar det på psykologtestet näste torsdag *ler*

Ynglet o hans kompisar drog runt mig i city ett par timmar på eftermiddagen. Han skäms visst inte så mycket för mig längre (!) Det var på hans inbjudan o jag hade trevligt. Hip-hop affärer o sportbutiker med mysko produkter avhandlades – varför måste alla ha musik på så hög volym?? Ynglet hittade ett par basketskor han drömt om läääänge – o jag fick igenom alla mina krav (teckenekonomin o skolgången) *jippie* trots att han kommer att få stå för kostnaden själv – bara att jag la ut pengarna på plats så att de kunde beställas gjorde mig till vinnare. Hmm, egentligen är det ju ynglet som är vinnare. Det är han som kommer att lära sig något av teckenekonomin på lång sikt. Lärande för livet.

En dag i taget!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: