Hoppa till innehåll

Tonårsvrede

13 oktober 2008

Idag hade jag besök av en härlig väninna, mysigt att få äta tillsammans, promenera i underbart höstväder med alla vackra färger, o ventilera vardagen i smått o stort. Det gav mig kraft o vila, att bara vara o dela tid.

O det var väl bra att få ingjuta lite kraft… då ynglet kom hem o snabbt utvecklade sin vrede. Hur en tonårsmamma kan vara så fel, göra så fel, tänka så fel, känna så fel….. Men det kan jag tydligen. Fast, egendomligt nog, tycker jag att mina tankar är rätt sunda, att jag värnar om ynglet…. hans utveckling, att jag gör bra saker o att min vrede då han utnyttjas (i arbete) är sund o rättfärdig.

Vad är han arg över idag?? (förutom teckenekonomin jag gav honom igår)
Att jag inte ser vinsten med minsta motståndets lag, utan tror att vi alla måste lära oss att kämpa för att ta oss genom skolår med studier. Att jag inte tror på hans vision att gräset alltid är grönare på nästa skola, i nästa kamratgäng, i nästa lärarkår, på nästa praktikplats…… För att utvecklas o växa till sig, bli vuxen, tror jag att det krävs att man får ta ansvar o konsekvenser. Att man behöver få stöd att ta sig igenom hindren för att få uppleva glädjen o stoltheten att ha orkat o klarat sig igenom det som kändes motigt….. Men kampen o beslutet måste komma från tonåringen

O jag som tonårsmamma måste stå pall – stå kvar o hålla bägge fötterna på jorden.

Han tog med sig middags tallriken ut i trapphuset o åt – protesterna kan bli rätt överdrivna i hans värld. Nu har han stäng in sig på rummet o jag tänker inte ge mig in i fler diskussioner Jag ska göra min qi gong, lägga mig på min spikmatta o läsa en bra bok. Imorgon drar jag till huvudstaden på ytterligare en anställningsintervju 🙂

En dag i taget –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: