Hoppa till innehåll

En bra helg

12 oktober 2008
tags: ,

I lördags fick jag umgås lite på egen hand med ynglets nya flickvän (jag gillar henne). Hon fick titta på DVD från hans första två år 🙂 Då jag skjutsat henne till station tog jag en sväng ner på stan o plöjde ett par secondhand butiker o bokantikvariat – fyndade förstås en hel del böcker – sen låg jag på soffan invirad i filtar o läste hela kvällen, med råttan Mario som sällskap. Ynglet jobbade o kom hem sent under natten. Såååå fridfullt med egen tid 😉

Enda orosmolnet har egentligen varit att jag inte hört av dotter på länge, eller det känns som länge sedan, det kryper lite i mig av viljan att ringa o kolla läget. Men nu har jag ju bestämt att jag inte SKA ringa henne, inte SKA jaga henne – hon ska få leva sitt liv på egen hand o jag ska finnas här då hon behöver mig. Min saknad efter henne SKA jag hålla för mig själv – osså kan jag ju skriva av mig lite här….. Hon vet att hon kan följa vårt liv här hemma här på bloggen, om o när hon vill, utan krav på att mejla.
När jag drack frukostkaffet framför datorn i morse hade det kommit mejl från henne. Goa unga kvinnan. Med bilder. Underbart! – Nu känner jag mig lugn igen.

Har haft lite diskussioner med ynglet kring vad han bör göra hemma, hur han kan ”förtjäna” sitt studiebidrag. Han blev inte nöjd, tyckte det var teckenekonomi á la ART. O det är väl sant fast jag fick idén från TV´s ”SOS familj” o var väldigt nöjd med mig själv då jag lyckades få ihop det o formulerat mina förväntningar på hans delaktighet. Nu har han 2 dygn på sig att komma med ett motförslag. Vi hade ett bra snack ändå, lite senare, då hans värsta vrede lagt sig. Det ska nog lösa sig, han har börjat mogna o komma ut på den bättre sidan av tonårsfasen. Det viktiga är att jag har ork o kraft att stå kvar 🙂 Det gäller också att jag lär mig välja mina strider.

En dag i taget –

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: