Hoppa till innehåll

Det är inte värt priset

18 september 2008

Idag då jag kom hem från jobbet vilade jag en timme. Var helt slut känslomässigt, hade svårt att koppla av, dagen på jobbet spelade revy i skallen gång på gång, det jag till slut kom fram till o som ekade i skallen var ”-Det är inte värt priset!”

Jag ringde en kollega, behövde få tala om vad jag kommit fram till – det är inte värt priset!

På många sätt älskar jag mitt jobb, mötena med våra vårdtagare och anhöriga – att få möta människor, utvecklas genom mötena o ta in nya kunskaper om mig själv & om andra.
Jag har flera underbara kollegor som betyder mycket för mig – där känslan av ömsesidighet och arbetsglädje kan få frodas. Att vi kan vara goa med varandra oavsett vad som händer o även genom upp o nedgångar.

Men då omständigheter i arbetet o arbetsmiljön tär så mycket på min energi att jag har svårt att hålla ihop mig o vara professionell, då kollegor mår så dåligt att det färgar hela min arbetsdag.
Då vad som hänt under dagen snurrar i skallen dygnet runt, även då jag är hemma – då är det osunt o risk för utbrändhet. Det är inte värt priset!

Imorgon ska jag på ytterligare en anställningsintervju – lite mer intressant än vanligt faktiskt, den skulle kunna vara något för mig. Men det kan ju även vara en flopp. Känns som att det snart är dags att hitta något nytt, har sex veckor kvar på min förlängning bara. Och det är inte värt priset att förlänga ytterligare – men valmöjligheterna är små så länge jag inte har ett nytt kontrakt och min inkomst säkrad…..

”Let go and let God” är en devis i tolvstegsprogrammet. Lätt att anamma då livet flyter…. men som det är nu är jag nog mer kontrollfreak än någonsin. Vågar inte riktigt lita på livet o att det löser sig med mitt arbetsliv o försörjning.

Sinnesro – Mod – Förstånd

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: