Hoppa till innehåll

En ledig dag… eller hur blev det

06 september 2008

Gårdagen var en annorlunda dag. Jag sov ända till halv nio (!) o kom nästan för sent till min TCM tid i Gottsunda.
Vi gjorde en meditation ”return the current” o pratade yin & yang relaterat till min kropps konstanta muskelanspänning. Mycket intressant. Jag fick en ny förståelse för tänket o kan nu se samband o lösning på problemet enligt kinesisk medicin.

Visst har någon del av mig alltid haft ett hopp om att möta någon som kan ”trolla bort” mina fysiska symptom, med en knäpp i fingrarna ta bort muskelspänningar som leder till huvudvärk o migrän – o trötthet.
En annan del i mig har insett att har det tagit 35 år att få kroppen i det tillståndet så kommer det att ta sin lilla tid att lära om o få kroppen att slappna av o lita på mig o dem jag omger mig med.
Nu har jag då hittat en förståelse för hur jag själv aktivt kan arbeta med min kropp i spontan qi gong, i mitt dagliga liv. Få blunda o le, med tårarna rinnande o hitta yin i mig själv, i naturen o i musiken.

Passerade Kupan på vägen hem, ledig dag är ledig dag, o något roligt vill jag unna mig 🙂 Hann iväg på ett snabbt sjukhusbesök vid lunchtid o sen kom migränen ikapp mig. Jag var envis, som så ofta, det går nog över…..

Jag tog mig äntligen in i vardagsrummet o gjorde iordning en gästhörna av dotterns ”rum”, knackade kabel, damsög o gjorde fint. Fortsatte till kökets disk o de delar av ynglets disk som han tror sköts av nån utomjordling – torka av spis, diskbänk o matbord.

Här tog jag en paus, illamåendet gjorde det svårt att pyssla o fixa, tog så äntligen min medicin o la mig i soffan o tittade på ”Den man älskar” en film med Rolf Lassgård om kvinnomisshandel. Alla dessa automatiska beteenden vi har inprogramerade i oss visades på ett fint sätt. KBT terapeuternas ”tanke-känsla-handling” ploppar fram i mig. Att det inte alltid är så lätt o självklart att göra sunda o bra val för oss själva, vår psykologiska o känslomässiga ryggsäck bär vi alltid med oss.

Inte kan jag ligga på soffan en ledig dag….dags att frosta av frysen… har man en sån pytteliten frys som vi har så måste den vara avfrostad för att jag ska kunna ha överblick o få in något mer. Medans den tinade upp – en hög med sopor att sortera och gå ut med. Hmmm, gardtintyget från Kupan skulle allt passa i köksfönstret…. mäta, klippa, sy lite, styrka o sen sy lite till…. rätt snyggt blev det – men nu var jag mör o slut i huvet!

Migränen släppte inte på medicinen, tar jag mer känner jag av pumpen, sova kan vara en lösning. Gick o la mig tidigt, för att få igång blodflödet i nackens muskler o kanske minska krampen i blodkärlen la jag spikmattan mellan skulderblad o skalle – sen sov jag.

Vaknade vid fyra tiden av att migränen var på väg tillbaka, o att ynglet inte kommit hem än. Ringde ynglet som snart avslutat nattens jobb att rigga ner ljud o ljus nånstans, la tillbaka spikmattan i nacken o somnade om.

Dagen idag är en viktigt dag – den är min!

Har några timmar ledigt än, innan det är dags att åka o jobba, migränen är inte aktiv den ligger bara på lur i bakgrunden. Sitter i min fåtölj o masserar ryggen o nacken. Att ta hand om mig själv o min kropp är ett sunt o bra val – en dag i taget – det viktigaste först (o det viktigaste är jag själv – utan mig inget liv)

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: